Tundra

Tundra

Torsdag 4. juli kl. 22.00

Stigsborg Brygge, Nørresundby

Nordjyske Tundra er et højtråbende, melodisk og følelsesladet indie-pop-rock-band, der siden det blev dannet i 2017 har markeret sig som et lovende og alternativt indspark på den danske musikscene.

Som enkeltpersoner har bandets besætning rejst i store dele af verden og det kan høres på deres sindrige popsange, der henter inspiration fra alverdens folkemusik. Indiske strengeinstrumenter og tabla-trommer væves sammen med harpe og nordisk sangtradition og danner et flatterende kludetæppe af energi og nerve!

Med karismatiske Sofie Trolde i front har bandet i deres forholdsvis korte levetid allerede spillet en lang række anmelderroste koncerter. Foruden en anseelig række danske spillesteder har de blandt andet optrådt på Reeperbahn Festival i Hamborg og SPOT festival i Århus, og i foråret var de på tour i Vendsysselske havnebyer, der blandt andet bestod af en koncert foran den sagnomspundne klumpfisk i Nordsø Oceanarium.

I slutningen af marts udgav de deres selvbetitlede debutalbum, der har fået en del opmærksomhed, blandt andet af GAFFA, der gav den 4 stjerner og skrev:

”Trolde er en dygtig sangerinde, og hendes stemme, der rummer både kæmpe kraft og skrøbelig skønhed, leder tankerne i retning af islandske Björk. Det poprockede og lidt skæve lydbillede komplementerer sangen på smukkeste vis og giver med sin storslåethed og intensitet associationer til åbne vidder og høje, isklædte bjergtinder.” (Signe Aarestrup, GAFFA)

FØLG os og bliv opdateret

 OP